5G Internet | Waarom je voorlopig beter je 5G kan uitzetten

Nieuws & Blogs
Home » 5G Internet | Waarom je voorlopig beter je 5G kan uitzetten

5G Internet | Waarom je voorlopig beter je 5G kan uitzetten

___________

Providers promoten massaal met 5G internet. Ze beloven onder andere veel hogere internetsnelheden, minder vertragingen bij het verbinden met het netwerk en de mogelijkheid om meer data te verzenden. Maar is dit wel zo?

Inmiddels hebben wij al bijna 1,5 jaar 5G in Nederland. Vanaf juli 2020 was 5G beschikbaar bij de drie grote providers, namelijk T-Mobile, Vodafone en KPN.

5G belooft veel hogere internetsnelheden, minder vertraging bij het verbinden met het netwerk, de mogelijkheid om meer data te verzenden tussen apparaten onderling en een betere dekking en bereik doordat er meer en hogere frequenties worden gebruikt.

Hoewel de providers volop communiceren met 5G internet, bieden de providers 5G aan op lage radiofrequenties die vergelijkbaar zijn met het al bestaande 4G netwerk. Aangezien er nu nog niet met hogere frequenties wordt gewerkt, is 5G nauwelijks sneller dan 4G.

De veiling van de snellere frequentie stond gepland voor april 2022, maar gaat niet door. Dit zorgt ervoor dat de uitrol van sneller 5G internet wordt vertraagd. Een onafhankelijke adviescommissie gaat op zoek naar een oplossing en naar verwachting wordt het advies in het eerste kwartaal van 2022 verwacht. Duidelijkheid wanneer de veiling wel wordt gehouden is er nog niet.

Op dit moment is 5G dus nauwelijks sneller dan 4G en dit zal aankomende tijd ook nog wel zo blijven. Ons advies tot die tijd? Zet je 5G internet uit, de levensduur van je batterij zal je hiervoor dankbaar zijn.

Vragen over 5G internet of andere telefonie zaken? Robin helpt je graag verder!

RINformatie

Meer over Telefonie & Verbindingen?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Robin. Hij helpt je graag.

024 8 200 300