Bel ons gerust
024 8 200 300

Bel ons gerust
024 8 200 300

Selecteer een expertise

De voordelen van werken in de Cloud! 

Cloud computing is eigenlijk een verzamelnaam. Het komt er in essentie eigenlijk op neer dat de bestanden en software die men vroeger op een server of computer hadden staan worden verhuisd naar het internet. We zien dat bedrijven die opnieuw moeten gaan investeren in bijvoorbeeld een nieuwe server of besturingssysteem de optie serieus overwegen om in de Cloud te gaan werken. Een belangrijk onderdeel van Cloud computing is Software as a Service (SaaS), waarschijnlijk een begrip wat u wel eens vaker heeft gehoord! Software as a Service betekent dat je alleen maar voor software betaalt waar u ook gebruik van maakt. Als je vroeger software kocht dan had u veel functies waar u wel voor moest betalen, maar die u nooit ging gebruiken. Met Software as a Service betaalt u dus alleen voor de software waar u gebruik van maakt! Een aantal voordelen van werken in de Cloud:

Prijs

De meest belangrijke reden voor het MKB om over te stappen van lokale hosting naar Cloud diensten is kostenbesparing. Er hoeft niet meer geïnvesteerd te worden in een eigen (small-business) server en/of software. Ook dienen er geen zware computers te worden aangeschaft, omdat alle processen online draaien.

Mobiliteit

Op jaarbasis missen uw medewerkers heel wat productieve uurtjes om verschillende redenen te laat op kantoor aanwezig zijn. Als uw bedrijf in de Cloud werkt, kunt u een huiskamer transformeren tot een werkplek. Gegevens en toepassingen zijn overal toegankelijk, zo kunt u flexibel en op elke locatie met een internet verbinding werken.

Veiligheid

Uw data staat niet langer op uw harde schijf en/of laptop, maar wordt ondergebracht in een beveiligd datacenter waar de Cloud servers draaien. Hackers dringen hier niet zomaar binnen, aangezien datacenters dedicated met hun beveiliging bezig zijn. Ook het kopiëren van de harde schijf en/of het stelen van laptops zorgt niet voor problemen.

Beschikbaarbeid

MKB'ers hebben dikwijls één eigen server draaien in de bezemkast. Mocht er hardwarematig iets fout gaan met deze hardware betekent dit dat u geen toegang meer heeft tot de IT omgeving. Een cloud dienst draait op meerdere servers waardoor een calamiteit u niet buiten het systeem sluit. U kunt dus altijd blijven doorwerken.

Onderhoud

Het blijft ieder jaar een tijdrovend en kostbare bezigheid: Het regelmatig moeten vernieuwen van de softwarelicenties. Daarnaast moeten updates vaak handmatig worden bijgewerkt. Het werken in de Cloud maakt gebruik van online software die automatisch wordt bijgewerkt door RIN. Dit scheelt tijd en geld, ook omdat hiervoor geen eigen personeel meer hoeft te worden ingeschakeld.

Maatwerk

De toekomst laat zich lastig voorspellen. Een organisatie kan in de loop der jaren groeien of krimpen. Cloud diensten zijn schaalbaar, wat inhoudt dat de prijs afhankelijk is van het verbruik. De capaciteit en de prijs schakelen dus automatisch met het bedrijf mee, zonder dat uzelf actief hoeft te bezuinigen of investeren in software en hardware.

Voor meer informatie over werken in de Cloud kunt u direct contact opnemen met Pascal de Winter. 
 
Bekijk de video bovenstaande video en ontdek Cloud Computing!