Cloud Computing

Hoe werkt Cloud computing?

Cloud computing wordt ook wel ‘werken in de Cloud’ genoemd. Wanneer u in de Cloud werkt draaien uw bestanden niet op de server, maar in een online datacenter waar u een ruimte huurt. Cloud computing kan op verschillende niveaus worden ingezet, van een specifieke dienst tot uw gehele infrastructuur. Denk hierbij aan; SaaS (Software als een Service), BaaS (Back-up als een Service), IaaS, (Infrastructure as a Service). Ook is het mogelijk om een deel van uw bestanden of software in de Cloud te zetten, dit wordt ook wel hybride Cloud genoemd. De Cloud kent twee varianten; Public Cloud en de Private Cloud. RIN adviseert u graag wat voor u de beste Cloud oplossing is.

De voordelen van in de Cloud werken

  • Kosten: geen investering in eigen server en/of software, zware computers etc.
  • Mobiliteit: gegevens en toepassingen zijn overal toegankelijk.
  • Beschikbaarheid: een Clouddienst draait op meerdere servers, waardoor een calamiteit u niet buiten het systeem sluit.
  • Onderhoud: automatische updates, bijwerken van licenties en onderhoud door RIN.
  • Maatwerk: clouddiensten zijn schaalbaar, prijs is afhankelijk van het verbruik.

Office 365

Vandaag de dag is het belangrijk dat u en uw medewerkers altijd en overal kunnen werken, op elk apparaat. Met Microsoft office 365 kunt u vanuit de Cloud aan de slag en beschikt u altijd over de nieuwste versie. Of u nu op kantoor werkt of onderweg bent, u heeft altijd uw vertrouwde kantoorsoftware binnen handbereik. Met de Office-toepassingen kunt u vanaf uw pc, smartphone of tablet computer (iOS-, Android en Windows) ook documenten in real time met anderen delen.

VDI

Een vorm van Cloud computing die wij voor u kunnen realiseren is VDI. VDI staat voor ‘Virtual Desktop Infrastructure’. Simpelweg betekent dit dat u geen vaste computer of laptop nodig heeft om uw persoonlijke, digitale werkomgeving te zien. Via een VDI hoeft u slechts in te loggen met een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord, zodat u op elk apparaat toegang hebt tot uw eigen bureaublad. Daarmee kunt u dus op afstand werken met uw eigen mail en bestanden, zoals u dat vanaf uw reguliere werkplek ook zou doen.

Aanmelden nieuwsbrief

Stuur een mail info@rin.nl

Bel ons gerust 024 8 200 300