Veiligheid & Back-up

Veiligheid & back-up

Een optimale veiligheid begint bij de basis. Het bewaren en beschermen van uw bedrijfsdata is van groot belang. Denk hierbij aan het beveiligen van uw netwerk door firewalls en de juiste oplossingen om spam en virussen tegen te houden. Een professionele back-up is dan ook essentieel om te voorkomen dat belangrijke gegevens verloren kunnen gaan. RIN kan voor uw bedrijf back-ups maken, zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft. Onze medewerkers houden de back-ups goed in de gaten en ondernemen acties bij eventuele problemen, zodat échte problemen voorkomen worden. Naast het beveiligen van uw netwerk en het aanbieden van back-up services, kunt u bij RIN ook terecht voor Cloud oplossingen.

GDPR Nederland

Ook uw organisatie heeft te maken met privacygevoelige informatie. Denk hierbij aan klantgegevens, werknemersgegevens en kopieën van bank- of legitimatiegegevens. Om ervoor te zorgen dat er op een veilige en correcte manier met deze gegevens omgegaan wordt, is er de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De veelgenoemde Engelse term voor deze wet is GDPR, oftewel General Data Protection Regulation. Deze wet verplicht alle bedrijven die met persoonsgegevens te maken hebben het gebruik en het opslaan hiervan vast te leggen. De wet is van toepassing in heel Europa en heeft grote invloed op uw gehele ICT-infrastructuur. Hiervoor moeten namelijk binnen de techniek alle passende technologische middelen worden ingezet die de bescherming van persoonsgegevens waarborgt. Deze wet is dan ook ingrijpend voor uw gehele ICT-infrastructuur en informatiebeheer.

RIN kan u helpen met het veilig en juist verzamelen van privacygevoelige informatie. Zo weet u zeker dat u handelt volgens de richtlijnen van de nieuwe datawet, maar ook dat uw data beschermt en geback-upt is. Heeft u vragen over de veiligheid en back-up van uw data? Of wilt u meer informatie over hoe u de regels van de AVG wet kunt implementeren binnen uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief

Stuur een mail info@rin.nl

Bel ons gerust 024 8 200 300