7 overwegingen bij keuze interactief scherm vergaderruimte

Nieuws & Blogs
Home » 7 overwegingen bij keuze interactief scherm vergaderruimte

7 overwegingen bij keuze interactief scherm vergaderruimte

___________

De vergaderzaal zou het kloppende hart van iedere organisatie moeten zijn: de plek waar ideeën ontstaan en samenwerking tot bloei komt. In de praktijk blijkt echter dat vergaderingen in veel gevallen lang niet zo effectief zijn als ze zouden kunnen zijn. Aanwezigen zijn vaak onvoldoende bij de vergadering betrokken en er kunnen irritaties ontstaan doordat ze elkaar onderbreken of de apparatuur in de vergaderzaal niet goed werkt. 

Een interactief display kan er voor zorgen dat deelnemers weer betrokken raken bij een vergadering: ze kunnen eenvoudig hun ideeën en informatie delen en feedback geven op elkaar. De meeste interactieve schermen kunnen gekoppeld worden aan de mobiele devices van de aanwezigen, waardoor iedere deelnemer de juiste documenten voor zich heeft. Ook het maken van notities bij een presentatie behoort tot de mogelijkheden.

Veel organisaties kiezen er daarom voor hun vergaderruimtes uit te rusten met een interactief display voorzien van geavanceerde technologie. Maar welk scherm past het beste bij uw organisatie? De volgende zeven overwegingen helpen u bij het maken van de juiste keuze:

1. Schermformaat

Interactieve schermen zijn er in verschillende formaten, variërend van 60 inch tot 80 inch. Hoe groot het scherm moet zijn, is niet alleen afhankelijk van de kijkafstand, maar ook van de beelden die op het scherm getoond zullen worden. Werkt u bijvoorbeeld veel met Excel-sheets of lijntekeningen, dan is een wat groter schermformaat al snel wenselijk. Houd er echter rekening mee dat bepaalde details eenvoudig vergroot weergegeven kunnen worden op een interactief scherm, waardoor ze ook op grotere afstand goed zichtbaar zijn.

Voor het bepalen van de schermgrootte wordt overigens nog vaak gekeken naar het formaat van het projectiedoek dat het scherm beoogt te vervangen. Een interactief scherm beschikt echter over een hogere helderheid en contrast, waardoor het meestal niet nodig is om voor precies hetzelfde formaat als die van het projectiescherm te kiezen. In de praktijk biedt een kleiner interactief scherm een betere leesbaarheid op afstand dan een projector.

Houd bij de aanschaf dus rekening met het aantal personen dat op hetzelfde moment op het scherm moet kunnen werken, de kijkafstand en de content. Denk daarbij ook aan de plek in de vergaderzaal waar het scherm komt te hangen: de vorm van de ruimte bepaalt of het scherm voor iedereen goed zichtbaar blijft.

2. Installatie en gebruikersgemak

Geef de gebruiksvriendelijkheid van een scherm de hoogste prioriteit. Een scherm dat complex in gebruik is, neemt bij de bediening, veel tijd van de werknemers in beslag. Soms zorgt dat er voor dat werknemers het gebruik van het scherm zelfs proberen te vermijden. Kies bovendien voor een scherm met intuïtieve besturing, die eenvoudig aan te passen is aan de behoeften van de organisatie en de werknemers.

3. Lichtcondities

De beeldkwaliteit kan beïnvloed worden door de lichtinval in een ruimte. Gelukkig zijn er LCD-schermen, die gegarandeerd over een goede beeldkwaliteit beschikken in ruimtes met zowel veel als weinig lichtinval. Het is aan te raden hiernaar te vragen tijdens de aanschaf van een scherm.

4. Gebruikersdoeleinden

Denk na over de gebruikersdoeleinden van het scherm, zowel op de korte als op de lange termijn. Wordt het scherm alleen gebruikt voor het weergeven van presentaties of zal het in de toekomst ook gebruikt worden voor interactief samenwerken? In dat laatste geval is een interactief scherm met touch-technologie het overwegen waard. Er bestaat software waarmee deelnemers aan een vergadering vanaf drie verschillende apparaten tegelijkertijd op één scherm kunnen werken.

5. Huidige bedrijfssystemen

Kies een interactief scherm dat bij de huidige IT-infrastructuur van de organisatie past. Zorg ervoor dat Windows al geïnstalleerd is of dat het scherm op een OS draait dat compatibel is en goedgekeurd door de IT-afdeling.

6. Verbinding met het scherm

De keuze tussen een interactief scherm en een non-touch HD-scherm hangt af van de manier waarop werknemers hun apparaten aan het scherm zullen verbinden. Dat kan via een USB-aansluiting of HDMI-kabel, maar ook via een draadloze verbinding. Draadloze verbindingen bieden eenvoudig en snel toegang tot een interactief scherm en genieten in steeds meer organisaties de voorkeur.

7. Onderhoud en ondersteuning

Vermijd dat werknemers geconfronteerd worden met apparatuur die niet goed werkt. Iedereen kent bijvoorbeeld wel het moment vlak voor een presentatie waarop de apparatuur niet goed opstart. Zorg voor een helpdesk en goede afspraken over service en onderhoud, zodat eventuele problemen snel kunnen worden opgelost.

Voor meer informatie over interactieve schermen klikt u hier. U kunt ook contact met ons opnemen.

Bron: Sharp Electronics Benelux B.V.

RINformatie

Meer over audiovisuele oplossingen?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Nanno. Hij helpt je graag.

024 8 200 300