Antivirus

Antivirus

Home » Antivirus

Antivirus

______________

Zo vanzelfsprekend dat dit toch nog vaak net te weinig aandacht krijgt. En juist met het sterker worden van de gevaren is het des te belangrijker om computers en servers te blijven voorzien van up-to-date beveiligingstechnieken.

Voor een deel van de computergebruikers kan een centraal aangestuurde en beheerde antivirusoplossing voldoende zijn. Ofwel een managed antivirus.

Een ander deel van de computers en servers kunnen hoog kritisch zijn voor een bedrijf. Als zo’n computer of server niet bruikbaar meer is door cybercrime dan is dit een ernstige verstoring van het bedrijfsproces. Dit kan een gebruiker zij persoonsgegevens op een computer heeft staan, belangrijke technische informatie (denk aan een field engineer), een server waar het ERP systeem op draait. Dit soort computers en server moeten altijd beschikbaar zijn. Juiste deze systemen hebben de nieuwste generatie beveiliging nodig.

Voor bedrijven die deze extra beveiliging willen of nodig hebben is Endpoint Detection and Response (EDR) erg geschikt. EDR wordt aangestuurd door Artificial Intelligence (AI). Daar waar managed antivirus zich richt op bestaande e bekende gevaren, beveiligd EDR op basis veranderingen in normale patronen. EDR is mede hierdoor ook zeer geschikt om ransomware software beter en sneller te herkennen en te stoppen. EDR heeft zelfs de mogelijkheid om bestanden die toch geraakt zijn door ransomware weer te herstellen. De downtime van de computer of server wordt hiermee enorm terug gebracht en de uptime van het bedrijfsproces wordt weer een stap verbeterd. Het gaat wellicht wat ver om hier alles uit te leggen en voor het je gaat duizelen, komen we liever bij je langs. Wij kijken naar de juiste oplossing die past bij jouw bedrijf. Dan kan jij, zonder zorgen, doen waar je goed in bent!

Meer weten?

Bel of mail met Pascal. Hij helpt je graag.

024 8 200 300