Bedrijven lopen op datalekken risico door onbeveiligde printers

Nieuws & Blogs
Home » Bedrijven lopen op datalekken risico door onbeveiligde printers

Bedrijven lopen op datalekken risico door onbeveiligde printers

___________

38 procent van de mkb-bedrijven in Nederland lopen het risico op datalekken omdat zij de (multifunctionele) printers onvoldoende beveiligen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Sharp.

Wat gebeurt er als uw bedrijf te maken krijgt met de ongewenste aandacht van een hacker? Zoals veel MKB-bedrijven is de kans groot dat ook uw organisatie niet is voorbereid. Kantoormedewerkers in Nederland zijn zich onvoldoende bewust zijn van de potentiële beveiligingsrisico’s die printers en MFP’s met zich brengen, zo valt uit het onderzoek te concluderen. Zo ziet 65 procent van de respondenten deze apparaten niet als een risico voor de IT-omgeving. Maar ook het achterlaten van fysieke documenten in de uitvoertrede van de printer wordt niet als risicovol gezien, toch is dat zeker een datalek.

Tijd voor actie

Sharp heeft als leverancier van print-, documentbeheer-en displayoplossingen in de Benelux al het ISO 27001-certificaat voor processen rondom databeveiliging ontvangen. Deze certificering toont aan dat Sharp voldoet aan de hoogste norm op het gebied van databeveiliging. Maar ook het pro-actieve informeren neemt Sharp serieus; Sharp zocht de samenwerking op met ethisch hacker Jens Müller om het rapport “Eenvoudige printerbeveiliging voor mkb-bedrijven” voor u op te stellen. In dit rapport vindt u tips en mogelijkheden die u helpen de risico’s voor uw organisatie te begrijpen, maar ook wat en hoe u hier iets aan kan doen.

Meer weten?

Als leverancier van Sharp zien wij het natuurlijk als onze plicht om u niet alleen te informeren, maar ook met u hierover in gesprek te gaan. Samen met u analyseren we waar de mogelijke risico’s op datalekken binnen uw organisatie kunnen ontstaan en gaan, nog belangrijker, aan de slag om deze op te lossen! Wilt u meer weten over het rapport, of een gesprek met onze specialisten? Neem dan contact op met Nanno van Blijderveen, hij helpt u graag verder!

Bekijk het interview met ethisch hacker Jens Müller over datalekken

RINformatie

Meer over veilig werken?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Untitled. helpt je graag.