Citrix, wel of niet gebruiken?

Nieuws & Blogs
Home » Citrix, wel of niet gebruiken?

Citrix, wel of niet gebruiken?

___________

Door Citrix is al op 17 december 2019 jongstleden gecommuniceerd dat er een beveiligingslek zit in de (oude) software. Vanzelfsprekend hebben we bij RIN hierover contact met onze partner Espresso GridPoint (EGP), onze partner in Private Cloud oplossingen. Na het bericht van Citrix heeft EGP direct maatregelen genomen.

Deze maatregelen passen bij het beleid dat EGP hanteert voor haar business partners , zoals RIN en hun eindgebruikers (u dus!) omtrent veiligheid van infrastructuur en data.

Espresso GridPoint over Citrix

Vandaag, zaterdag 18 januari 2020, ontvingen wij een update van EGP, mede vanwege de berichten in de pers over het gebruik van Citrix. Hieruit blijkt wel dat RIN een goede, veilige en toegewijde partner heeft in Espresso GridPoint. Hieronder wat zij hierover communiceren:

“De afgelopen dagen is er in de landelijke pers wederom veel aandacht besteed aan eventuele kwetsbaarheden in Citrix. Vooral de berichtgeving van het Nederlands Cyber Security Center (NCSC) heeft bezorgdheid veroorzaakt bij onze business partners en hun eindgebruikers.

De berichtgeving van het NCSC is echter vooral gericht op organisaties die oudere versies van Citrix gebruiken. EGP maakt geen gebruik van oudere versies van Citrix. Toch hebben wij de afgelopen dagen, in samenwerking met onze business partners die Citrix gebruiken, diverse tests uitgevoerd. Deze tests wijzen uit dat we op dit moment ‘safe’ zijn.

We blijven de Citrix infrastructuur de komende tijd regelmatig testen en monitoren. Een incident kunnen we echter nooit uitsluiten maar door de getroffen maatregelen kunnen we in zo’n geval direct adequaat reageren.”

RIN is blij dat EGP zo kort op de bal zit en de vinger blijvend aan de pols houdt. Mocht u vragen hebben dan horen we dat natuurlijk graag, onze consultants helpen u graag verder.

Bron: Espresso GridPoint

RINformatie

Meer over ICT & Cloud?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Pascal. Hij helpt je graag.

024 8 200 300