Microsoft 365 maakt geen back-ups!

Nieuws & Blogs Microsoft 365 maakt geen back-ups!

Nieuws & Blogs
Home » Microsoft 365 maakt geen back-ups!

Microsoft 365 maakt geen back-ups!

___________

Outlook, OneDrive, SharePoint en Teams. Het zijn de bekendste Microsoft-producten, waarvan de meeste bedrijven wel gebruik maken. Maar wist je ook dat Microsoft 365 geen automatische back-up maakt van alle data die jij en jouw bedrijf in de Cloud opslaat? Oh niet. Dan ben je niet de enige.

Veel Microsoft 365-gebruikers zijn hier niet van op de hoogte. Verwijderde e-mails, SharePoint Sites, OneDrive bestanden en automatische gearchiveerde bestanden worden binnen Microsoft 365 maar een korte tijd vastgehouden door Microsoft. Gebaseerd op een prullenbak principe. En die prullenbak maakt Microsoft geregeld leeg.

Het hebben van een backup geeft veel meer zekerheid in geval je bestanden of emails kwijtraakt. Je kan bestanden en email kwijt raken door een vergissing, of door opzet.

Een vergissing kennen we allemaal. Bestanden per ongeluk verwijderd, net gebeurd of al langer geleden. Bestand overschreven en dat had niet gemogen. Allemaal mogelijk. Met het hebben van een backup is de vergissing eenvoudig op te lossen.

Door opzet, denk aan een hacker en ransomware. Je moet er niet aan denken dat al je data op die manier verloren gaat. Of door een ontevreden medewerker die data verwijdert. Doemscenario’s die eenvoudig te voorkomen zijn.

Microsoft zorgt alleen voor de hardware, de infrastructuur om de data te verzenden en (tijdelijk) in op te slaan. Zij stellen de gebruiker verantwoordelijk voor de data en dus ook het behouden daarvan. Wil je jouw data veilig bewaren? Dan moet je, ook volgens Microsoft zelf, een oplossing van een derde partij regelen. Zij bieden zelf namelijk geen back-up mogelijkheden aan.

RIN biedt een backup oplossing aan voor Microsoft 365 waarbij alle data in Outlook, OneDrive, SharePoint en Teams eenvoudig en veilig in een backup zitten. Het maakt niet uit hoe lang je de backup wilt bewaren en hoeveel data erin staat. De opslag en duur is onbeperkt. Deze oplossing is voor ieder bedrijf, iedere gebruiker. Ben je ZZP-er, of heb je tientallen gebruikers, een backup moet je inregelen. RIN maakt de backup van de Microsoft 365 data gemakkelijk voor jou en jouw bedrijf. Zodat jij kan doen waar jij goed in bent.

Interesse? Neem contact op.

RINformatie

Meer informatie over ICT& Cloud?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Pascal. Hij helpt je graag.

024 8 200 300