Microsoft Teams gaat werk- en privéaccount tegelijk ondersteunen

Nieuws & Blogs
Home » Microsoft Teams gaat werk- en privéaccount tegelijk ondersteunen

Microsoft Teams gaat werk- en privéaccount tegelijk ondersteunen

___________

Al sinds 2017 roept de zogenaamde ‘uservoice’ om ondersteuning van meerdere accounts toe te voegen aan Microsoft Teams. Helemaal in deze tijd een wens van velen. Deze oproep leverde maar liefst 28.000 stemmen op. En nu is het zover.

Werk en privé teams

Of Microsoft om die reden heeft besloten de functie op de roadmap te zetten is onbekend, zoals zo vaak. In elk geval gaf afgelopen zomer een medewerker van Microsoft al in een reactie op deze Uservoice aan dat de functie eraan zou komen. Vooralsnog gaat Microsoft ondersteuning toevoegen voor het tegelijkertijd gebruiken van een werk- en een privéaccount in de desktopversie van Microsoft Teams. Zo verduidelijkte Microsoft nadat naar buiten kwam dat Teams ondersteuning krijgt voor ‘meerdere accounts’.

Meerdere werkaccounts?

Op de roadmap-site heeft Microsoft de teksten aangepast en een post geplaatst om duidelijk te maken dat gebruikers op de desktop niet meerdere werk-accounts naast elkaar kunnen gaan gebruiken. Die optie komt volgens Microsoft wel, maar zal pas later beschikbaar zijn. “Het team blijft bezig met het toevoegen van ondersteuning daarvoor in onze desktopclients. Dat komt op een later moment.”

De roep hierom houdt aan, zeker voor mensen met meerder banen, of voor hen die interim klussen doen is dit natuurlijk zeer wenselijk. Vaak moet er nu via een omweg ingelogd worden op een omgeving omdat men reeds een ander account op de laptop heeft staan.

Al wel mobielondersteuning

Ondersteuning voor meerdere accounts zit al wel in de mobiele app voor Android en iOS. De update voor de desktopversie van Teams zou in december wereldwijd moeten verschijnen, aldus de roadmap.

Meer weten over samenwerken in Teams?

Zelf werken we bij RIN ook met Microsoft Teams en verzorgen de installatie ook bij onze relaties. “Met alle perikelen rondom thuiswerken horen we steeds meer de vraag naar veilige omgevingen waar men online kan samenwerken.” aldus Pascal de Winter, “Met Microsoft Teams is hier een goede tool voor als je wilt vergaderen en bijvoorbeeld documenten wilt bespreken. We helpen je natuurlijk graag verder hiermee!”

BronMicrosoft

RINformatie

Meer over onze Cloud & ICT oplossingen?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Pascal. Hij helpt je graag.

024 8 200 300