Nederlanders besteden gemiddeld 30 uur per maand aan vergaderingen

Nieuws & Blogs
Home » Nederlanders besteden gemiddeld 30 uur per maand aan vergaderingen

Nederlanders besteden gemiddeld 30 uur per maand aan vergaderingen

___________

Nederlanders zitten per maand 29 uur en 39 minuten in vergaderingen, zo blijkt uit onderzoek van Sharp. Vergaderingen kosten de werkgever daardoor op jaarbasis 6.508 euro*. Dit geld wordt deels verspild omdat liefst 85% van de werknemers aangeeft dat ze aan hun bureau productiever zijn dan tijdens vergaderingen. 

Vergaderingen zijn ineffectief, saai en ouderwets

Werknemers zijn vaak productiever aan hun bureau, 58% geeft aan dat en vergadering vaak geen duidelijke  resultaat heeft. Daarnaast vindt 57% vergaderingen saai. Ook worden vergaderingen als te formeel ervaren (65%). Eén van de problemen van de vergaderzaal is dat ze ouderwets zijn. 61% vindt dat de vergaderruimtes niet voldoen aan de eisen van een vergadering. Daarnaast geeft 28% geeft aan dat er nog steeds gebruik wordt gemaakt van whiteboards en 19% maakt nog gebruik van flipovers.

“Het is duidelijk dat we niet genoeg waarde halen uit vergaderingen.  “Zeker als we naar de kosten kijken”, zegt psycholoog dr. Nigel Oseland. “Er zijn veel verschillende redenen om een vergadering te plannen en je hebt verschillende ruimtes en technologieën nodig om deze meetings tot een succes te maken. Voor elke vergadering moeten de juiste context en verwachtingen worden gecreëerd, en je moet niet elke keer dezelfde aanpak gebruiken.

Waarom vergaderen vaak niet werkt

”Er zijn genoeg redenen waarom een vergadering slecht uitpakt; zo geeft 33% aan dat er van tevoren geen informatie wordt gedeeld, dat de juiste mensen niet aanwezig zijn (26%) of dat er juist te veel mensen aanwezig zijn (31%). Omdat vergaderingen niet de onverdeelde aandacht van werknemers opeisen, gaan ze andere dingen doen, zoals het bijwerken van e-mails (24%), het maken van to-do-lijstjes (22%) en het checken van social media (26%).

Ronald Huijbregts, manager sales en marketing Visual Solutions Benelux bij Sharp, zegt: “Vergaderingen zijn te vaak ineffectief. De juiste informatie dient te  worden gedeeld en de juiste mensen dien te worden uitgenodigd. Maar het is ook belangrijk om te kijken naar de inrichting van de vergaderruimte en het gebruik van de juiste technologieën. Elke vergadering is anders, waardoor er verschillende mogelijkheden beschikbaar moeten zijn om informatie te delen en te presenteren. Het doel van Sharp is om een oplossing te bieden voor elke vergadering. Hierdoor wordt een vergadering vaak interessanter, interactiever en dat het betere tijdsbesteding voor iedereen wordt.”

Wilt u vrijblijvend advies over interactief en effectief vergaderen, neem dan contact met ons op.


Bron: Sharp Electronics Benelux B.V.

RINformatie

Meer over audiovisuele oplossingen?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Nanno. Hij helpt je graag.

024 8 200 300