Remote support: ICT hulp op afstand

Nieuws & Blogs
Home » Remote support: ICT hulp op afstand

Remote support: ICT hulp op afstand

___________

En toen deed de computer iets wat je niet wilt, of niet snapt. Of hij doet iets niet wat jij juist wel wilt. In beide gevallen valt het werk wat u aan het doen bent stil. Wellicht is het een klein probleem, maar dat kan u niet altijd inschatten. Sterker, daar wil u zich niet mee bezig houden, u wilt gewoon dat doen waar u goed in bent.

Of zoiets een klein probleem is wat zo op te lossen valt is door een engineer van RIN vaak snel in te schatten. Zonder dat u alles moet proberen te omschrijven aan de telefoon of dat er direct iemand langs moet komen. Onze techneuten hebben het dan over remote support, oftewel, hulp op afstand.

Op deze manier kunnen we uw ICT omgeving beheren vanuit ons kantoor en dat biedt u een aantal voordelen. Vanzelfsprekend is dit afhankelijk per situatie. Het grootste voordeel van remote beheer is dat we sneller kunnen schakelen, met voor u het voordeel dat u snel weet waar u aan toe bent. Het enige wat u hoeft te doen is ons bellen en de code die u krijgt van de helpdesk in te voeren op onze website en via een beveiligde verbinding gaan we aan de slag op uw werkplek. Dit terwijl u gewoon mee kan blijven kijken en met de helpdeskmedewerker aan de telefoon bent. Er is zelf een mogelijkheid om te chatten met onze collega.

Wat is er mogelijk met remote support?

Diverse werkzaamheden kunnen  via ‘hulp op afstand’ worden uitgevoerd. Denk aan zaken die gerelateerd zijn aan de functionaliteit, beschikbaarheid, prestaties en status van uw hardware- en software processen.

Omdat elke klant uniek is kijken we vooraf met u in een gezamenlijk gesprek naar de beste oplossing voor het bedrijf, u en uw collega’s. We kiezen met u uit de beste optie uit verschillende onderhoud en (remote) beheer varianten die wij aanbieden afhankelijk van de gewenste dienstverlening. Afhankelijk van uw wensen kan een groot gedeelte van deze werkzaamheden middels remote beheer worden verricht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan monitoring en back-up voor zowel server omgevingen en werkstations.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de voordelen voor uw bedrijf? Pascal de Winter vertelt u er graag meer over!

RINformatie

Meer over ICT & Cloud

Benieuwd naar de mogelijkheden?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Pascal. Hij helpt je graag.

024 8 200 300