Sneltoetsen voor Microsoft Teams

Nieuws & Blogs
Home » Sneltoetsen voor Microsoft Teams

Sneltoetsen voor Microsoft Teams

___________

Je kan veel efficiënter werken met een extern toetsenbord met sneltoetsen voor Microsoft Teams op Windows, zo vinden veel gebruikers. Wanneer je een Teams gebruiker bent met een motorische of visuele handicap werken de sneltoetsen mogelijk makkelijker dan het touchscreen en zijn ze een belangrijk alternatief voor de muis. We zetten in dit artikel  de beschikbare sneltoetsen voor Microsoft Teams op Windows (of de web-app) met behulp van het toetsenbord van een pc voor je op een rij.

Sneltoetsen bij gebruik van Windows

Toetsenbordsneltoetsen weergeven

Je kan op verschillende manieren toegang krijgen tot de sneltoetsen in de app. De hieronder beschreven mogelijkheden gelden alleen voor bureaublad-en web-apps.

  • Druk op CTRL + punt (.).
  • Druk op Ctrl+E om naar het Zoekveld te gaan, typ /keys en druk vervolgens op Enter.
  • Selecteer de knop profiel met uw initialen in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens sneltoetsen.
  • Als je naar de sneltoetsen met een schermlezer wilt navigeren, druk je op de tab-toets totdat je ‘ profiel, app-instellingen en meer ‘ hoort en drukt u op ENTER. Druk op de toets pijl-omlaag tot u ‘ sneltoetsen ‘ hoort en druk op ENTER.


Alles op een rij voor gebruik met Windows

Nu kunnen we natuurlijk hieronder een hele tabel neerzetten, maar waarschijnlijk ga je niet elke keer naar de RIN-website om dit te bekijken. Handiger is het wellicht als alle opties op een  rij staan op een PDF. Zo gezegd, zo gedaan… Samen met onze marketingpartner Blickfång Communicatie zetten we alles op een rij, onderaan deze pagina staat een link naar de PDF, die je zelf uit kan printen en/of opslaan, voor het gemak!

Sneltoetsen bij gebruik van macOS

Ook in de Microsoft Teams voor Mac-app kan je eenvoudig een lijst met sneltoetsen openen. Druk op Command+E om de focus te verplaatsen naar het zoekveld bovenaan het scherm, typ /keys en druk op Return. Als u de lijst wilt sluiten, druk u je Esc.

Alles op een rij voor gebruik met Windows

Net als bij Windows is de lijst voor macOS best uitgebreid. Ook hier is het dus handiger om een lijstje te hebben wat je zelf kan oproepen, of bij je werkplek kan ophangen. Doe er je voordeel mee.

Download het sneltoetsenoverzicht

Sneltoetsen voor Microsoft Teams – WINDOWS
Sneltoetsen voor Microsoft Teams macOS

RINformatie

Meer over onze Microsoft oplossingen?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Pascal. Hij helpt je graag.

024 8 200 300