VDI voor thuiswerken

Nieuws & Blogs
Home » VDI voor thuiswerken

VDI voor thuiswerken

___________

Voor velen een lastig dilemma, medewerkers die vanaf huis werken. Liever wil je dat de mensen op kantoor komen. De huidige tijd maakt dat dit wat lastiger is dan normaal. Thuiswerken blijkt dus het devies, maar het moet wel veilig. Vaak wordt daarvoor een VPN-verbinding gebruikt, maar als medewerkers op eigen hardware werken, is een VDI een betere oplossing.

De investering om alle medewerkers van een laptop te voorzien, wanneer ze die normaliter niet hebben, is op dit moment voor veel bedrijven niet te doen. Gevolg is dus dat de collega’s met de persoonlijke laptop inloggen op het systeem van het bedrijf.

Met thuiswerkers die werken met eigen hardware zijn de risico’s met betrekking tot beveiliging groter. Zo wordt het vanaf ieder device op het thuisnetwerk in principe mogelijk om toegang tot het bedrijfsnetwerk te krijgen. Verspreiders van malware, ransomware en virussen krijgen zo extra mogelijkheden om binnen te dringen op het bedrijfsnetwerk. Ook komt het voor dat de bedrijfsdata geplaatst wordt op het apparaat waarop wordt gewerkt en moeten op alle devices individueel VPN-clients (Virtual Private Network) worden geïnstalleerd en geconfigureerd om veiligheid te garanderen. Het risico op datalekken neemt toe, data wordt dubbel opgeslagen (prive pc en bedrijfsnetwerk), meerdere versies van bestanden etc.

Thuiswerken met VDI

Een VDI-omgeving (Virtual Desktop Infrastructure) helpt bedrijven met het voorkomen van de genoemde risico’s. In zo’n omgeving wordt namelijk via het thuisnetwerk géén data verstuurd van en naar apparaten buiten het netwerk. Omdat er dan een veilige bedrijfsomgeving beschikbaar wordt gesteld via één browserwindow kan de data het bedrijfsnetwerk niet verlaten. Medewerkers maken zo altijd gebruik van een beveiligde verbinding. En uw bedrijf richt de IT gelijk veiliger en toekomst vaster in.

Bijkomend voordeel is dat er er geen zware specificaties zijn vereist voor de devices die gebruikt worden om op te werken. Je werkt namelijk in de omgeving van het bedrijf, daar wordt het rekenwerk gedaan en dus kan je gebruik maken van zwaardere applicaties. Elk apparaat met een browser en internetverbinding geeft veilig toegang tot de bedrijfsapplicaties en data.

RIN kan een VDI-omgeving voor uw bedrijf inrichten, ongeacht hoeveel deelnemers dan wel apparaten hierop wil laten inloggen. Hoe dat in zijn werk gaat legt Pascal de Winter jou graag uit!

RINformatie

Meer weten over een VDI omgeving?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Pascal. Hij helpt je graag.

024 8 200 300