Windows van 10 naar 11

Windows, van 10 naar 11

Windows 11, overstappen, RIN
Home » Windows van 10 naar 11

Windows 11

___________

Windows 11 is geïntroduceerd en dat betekent afscheid nemen van Windows 10, maar nog niet iedereen is overgestapt. Toch is het tijd om dat te gaan doen want vanaf 2025 wordt Windows 10 niet meer ondersteund. Dit klinkt nog heel ver weg en toch informeren we je er nu al over. 

In de komende tijd zullen veel applicaties zich oriënteren op de 11 versie van Windows en zal de blik niet meer geconcentreerd zijn op Windows 10. Zeker waar het gaat om bedrijf kritische software kan dat op den duur vervelende implicaties hebben. Door op tijd over te stappen naar Windows 11 heb je beste optie om met ICT bij te blijven in alle ontwikkelingen.  

Wat betekent het concreet wanneer Windows 10 niet meer ondersteund wordt: 

  • Updates eindigen: geen ondersteuning meer, inclusief beveiligingsupdates, na 14 oktober 2025. 
  • Beveiligingsrisico’s: Apparaten worden kwetsbaar voor cyberdreigingen. 
  • Hardware vereisten: Voor het upgraden naar 11 zijn hogere hardware specificaties vereist. 
  • Potentiële kosten: oudere pc’s en laptops ondersteunen Windows 11 mogelijk niet, waardoor nieuwe aankopen nodig zijn. 
  • Ontbrekende functies: gebruikers zullen nieuwe functies en functionaliteiten van versie 11 missen. 

Wel of niet hardware vervangen?

De nieuwe versie van Windows kan niet op elke laptop of computer worden geïnstalleerd. De nieuwe Windows heeft namelijk een minimale processor nodig om de performance aan te kunnen. Kort samengevat zit je goed met een AMD Ryzen 2000-processor of nieuwer, of een Intel Core 8000-processor of nieuwer. Hebben de laptops en computers binnen jouw bedrijf deze specificatie niet, dan dien je zeker nieuwe hardware aan te schaffen. 

Windows 11 dus?!

Wij willen je uiteraard niet vermoeien met technisch vakjargon, je moet doen waar jij goed in bent en hier geen zorgen over hebben. Wil je meer weten over het overstappen naar Windows 11, dan adviseren wij je graag over de mogelijkheden en stappen die je kan ondernemen. Vanzelfsprekend begeleiden we de overstap graag als dat nodig is.

RINformatie

Vragen over goede beveiliging van jouw ICT omgeving?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Pascal. Hij helpt je graag.

024 8 200 300