Een A3-printer op kantoor? Doen!

Nieuws & Blogs
Home » Een A3-printer op kantoor? Doen!

Een A3-printer op kantoor? Doen!

___________

Veel bedrijven kiezen voor een A3-printer in plaats van A4, maar waarom eigenlijk? Hoeveel druk je nou af op het ‘dubbele A4-tje’? Het is een misverstand dat je met een printer voor alleen het gangbare formaat ook goedkoper uit bent. Daarbij, de mogelijkheden met een A3-printer zijn ook veel groter.

Zuinig en efficiënt

“De A3 multifunctional printers (MFP) niet alleen handig omdat je als organisatie soms een foto groot wilt afdrukken, of maar een paar boekjes nodig hebt en daarom niet naar de drukker wilt.” Aldus Nanno van Blijderveen, onze expert Printen & Scannen. “De kosten per afdruk zijn lager omdat de A3 machines een stuk zuiniger zijn. Dat is een argument waar elke ondernemer oren naar heeft. Als partner van Sharp  kunnen we nog meer voordelen bieden waarmee medewerkers efficiënter kunnen werken. Zo maken de nieuwe modellen Sharp van 50 ppm (en hoger) gebruik van een tonerreservoir waarin extra tonervoorraad zit. Je kan handig de toner vervangen zonder de printopdracht te onderbreken. Door de hoeveelheid benodigde voorraad verbruiksmaterialen te verminderen, is er ook minder opslagruimte nodig. Een bijkomend voordeel wat bij veel bedrijven ook als handig wordt ervaren.”

Mogelijkheden A3-printer

Een A3 multifunctional is meer dan een printer alleen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Een gebruiksvriendelijk, overzichtelijk bedieningspaneel zorgt ervoor dat iedereen opdrachten snel kan uitvoeren. De MFP’s van Sharp zijn hier dan ook mee uitgerust. De optie om de user-interface aan te kunnen passen aan de specifieke wensen van het bedrijf zorgt voor extra gemak. Bijvoorbeeld wanneer een bepaalde manier van werken daarom vraagt of als er opdrachten zijn die regelmatig worden uitgevoerd.

Print Release

De gebruiker wil oponthoud in geval van apparaat-onderhoud of wachtrijen voorkomen. De Print Release functie voorkomt het direct afdrukken doordat u zich eerst dient te identificeren bij een MFP. Zo worden  de persoonlijke printopdrachten worden niet zomaar afgedrukt. De vertrouwelijkheid van documenten worden hiermee gewaarborgd, de documenten worden zo nooit onbeheerd achtergelaten op de printer. Met Print Release kunnen de gebruikers ook documenten versturen vanaf elke beschikbare MFP in het netwerk.

Bewegingssensor

Nog efficiënter werken? Met een bewegingssensor zoals op de Sharp Advanced serie hoef je niet te wachten voordat de printer opgestart is. De bewegingssensor signaleert het als er iemand in de buurt is en ontwaakt zichzelf uit slaapstand. En is dus meteen klaar om elke opdracht uit te voeren.

Direct printen vanaf USB

Met USB Direct Printing print je direct van een USB-stick. Na het aansluiten van de stick selecteer je jouw bestand uit de miniatuurweergaven in het pop-upmenu. Een verscheidenheid aan bestandsformaten, waaronder PDF en Microsoft Office bestanden kan je eenvoudig afdrukken. En, andersom, gescande documenten op een geheugenstick zetten is al net zo makkelijk!

Documentpresentatie

Is afwerking voor jou net zo belangrijk als het document zelf? Kies dan voor een MFP met extra opties zoals perforeren, vouwen, handmatig nieten en nietloos hechten. De bovengenoemde functionaliteiten vind je allemaal terug op de multifunctionele printers die we bij RIN aanbieden. Ben je op zoek naar meer? De Advanced series beschikken standaard zelfs over extra mogelijkheden waarmee het mogelijk is om snel documenten te printen, te scannen en te delen binnen jouw organisatie.

Meer weten?

“Genoeg redenen om met A3-printers aan de slag te gaan. Daarbij heeft Sharp zich meermaals onderscheiden door diverse toonaangevende awards te winnen. In een persoonlijk gesprek ligt ik graag de mogelijkheden aan jou toe. Bij jou op locatie of bij RIN in de showroom kijken we samen naar de beste oplossing voor jouw bedrijf!” besluit Nanno.

RINformatie

Meer over onze Print & Scan oplossingen?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Nanno. Hij helpt je graag.

024 8 200 300