Aanleg glasvezel Bijsterhuizen van start!

Kick-off met Delta Netwerk bij RIN Aanleg glasvezel van start!

Home » Aanleg glasvezel Bijsterhuizen van start!

Start glasvezel op Bijsterhuizen!

___________

De start van glasvezel op Bijsterhuizen heeft heel wat voeten in de aarde; “29 km hoofdgeul graven + 12 km aan geul naar de bedrijven vanaf de hoofdgeul, 28 km hoofdkabel blazen en vanaf het verdeelpunt nog eens 150 kilometer!!!

Woorden van Robin Janzen van BAM Telecom tijdens de kick-off van de aanleg van het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk. “Vandaag geven we het officiële startsein voor de aanleg van zakelijk glasvezel in dit gebied.” zo sprak Saba Eshaq van DELTA op donderdag 13 juni bij RIN.

“Daarom zetten we hier de symbolische schop in de grond; het officiële startsein voor de aanlegwerkzaamheden in dit gebied. We zijn blij om dit mooie project in Wijchen te mogen toevoegen aan ons portfolio.” zo vervolgde hij. Niet toevallig dat RIN was uitgekozen als locatie; Saba complimenteerde ons met de geweldige inzet om op Bijsterhuizen en Wijchen-Oost ruchtbaarheid én uitleg te geven aan de ondernemers over het glasvezelnetwerk.

De start kreeg een feestelijk tintje waar naast DELTA en BAM ook de projectleider van de gemeente Wijchen, Willy Wijnekus en onderaannemer YMH Infra en nog wat andere partners van DELTA aanwezig waren.

Behalve de cijfers die genoemd werden is het ook het vermelden waard dat er onder de provinciale weg door gegaan wordt met een vrij lange gestuurde boring. Er wordt gestart met twee graafploegen en vervolgens uitgebreid naar vier ploegen. Rekening houdend met de inschatting van de grondsamenstelling en de aankomende bouwvakvakantie van deze zomer, schat BAM in dat men eind oktober voor het overgrote deel klaar zal zijn met de graafwerkzaamheden. Vervolgens wordt er gestart met het blaas- en laswerk, waarna de bedrijfsaansluitingen worden ingepland.

“Wij kijken ernaar uit om hier samen een mooi project neer te zetten.” besloot Janzen zijn uitleg. Marco Maas van RIN stemde hier natuurlijk van harte mee in!

Uiteraard is meedoen nog mogelijk, alleen betaalt u vastrechtvergoeding bovenop op de maandelijkse dienst. Meer informatie hierover, klik hier.

RINformatie

Wil jij ook supersnel internetten op Bijsterhuizen of Wijchen-Oost?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Pascal. Hij helpt je graag.

024 8 200 300