Dataprotectie-dag

Nieuws & Blogs
Home » Dataprotectie-dag

Dataprotectie-dag

___________

Vandaag, 28 januari, is het de ‘Europese Dag van de Privacy’ (Dataprotectie-dag / Data Protection Day). In 2007 werd deze in het leven geroepen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie. 28 januari, is de dag waarop in 1981 het Dataprotectieverdrag werd ondertekend, geen toeval dus.

Het doel van deze dag is om Europese burgers beter te informeren over hun rechten betreffende het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties. Ook worden bedrijven en organisaties op deze dag aangespoord de bescherming van persoonsgegevens te verbeteren.

Dataprotectie, elke dag

Actueler kan het onderwerp niet zijn. Er is veel gedoe rondom Citrix waardoor veel bedrijven hebben besloten het inloggen van buiten het kantoor stil te leggen. Maar ook kleinere bedrijven en particulieren blijken soms wat minder veilig dan ze denken. Zo kwam onlangs het nieuws naar buiten dat de politie ingegrepen heeft in een handel van zo’n 12 miljard inlognamen en wachtwoorden. De verdachten verzamelden vermoedelijk de gegevens van datalekken van diverse websites uit het verleden. Denk bijvoorbeeld aan LinkedIn en Dropbox. En zeg eens eerlijk, heb jij je wachtwoorden aangepast? En zit er variatie in de wachtwoorden, of gebruik je overal hetzelfde?

De mens is een gewoonte dier en het is ook best een gedoe om alle inloggegevens te onthouden. Gemak dient immers de mens! Toch is het aan te raden om je wachtwoorden met regelmaat aan te passen. Er zijn ook apps waarin je ze kan onthouden en simpel kan veranderen, dus een briefje met de codes in de bureaulade is niet meer nodig. En dan hebben we het alleen nog maar over de inlogs gehad. Wat te denken van mailtjes met handige links om een nieuwe bankpas aan te vragen? Inloggen op een openbaar wifi netwerk en snel klikken op ‘vertrouwd’?  En zo is er nog wel meer. De aandacht op dataprotectie op deze dag is hartstikke goed, let er echter wel op dat je als organisatie immer alert moet blijven.

RIN helpt

Het bewaren en beschermen van uw bedrijfsdata is van groot belang. RIN investeert dan ook in kennis en kunde om u hier zo goed mogelijk bij te helpen. Ongeacht welke dag het is, blijft dataprotectie om aandacht vragen.

Denk hierbij aan het beveiligen van uw netwerk door firewalls en de juiste oplossingen om spam en virussen tegen te houden. Een professionele back-up is dan ook essentieel om te voorkomen dat belangrijke gegevens verloren kunnen gaan. RIN kan voor uw bedrijf back-ups maken, zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft. Onze medewerkers houden de back-ups goed in de gaten en ondernemen acties bij eventuele problemen, zodat échte problemen voorkomen worden.

Meer weten? In een persoonlijk gesprek kijken we, samen met u, naar de mogelijkheden. Dan kan u met een gerust hart aan de slag met uw core-business!

RINformatie

Meer over veilig werken in de Cloud?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

of bel 024 8 200 300

Meer weten?

Bel of mail met Pascal. Hij helpt je graag.

024 8 200 300