Zakelijke internetverbindingen

Zakelijk internet

Het succes van uw organisatie hangt voor een zeer groot deel af van een goede, stabiele en betrouwbare internetverbinding op uw locatie. Of u nu in Cloud werkt of alles op locatie heeft, alles valt en staat met een goede internetverbinding. Bij zakelijk internet wordt intelligente hardware geleverd. Deze hardware zorgt er onder andere voor dat u veilig kunt werken en dat hackers niet zomaar op uw bedrijfsnetwerk kunnen komen (firewall). Daarnaast kan deze hardware bepalen welk internetverkeer voorrang krijgt en welke niet (routers en switches). Deze oplossingen zijn zeer bedrijf kritisch en een persoonlijk advies is dan ook van belang. RIN maakt gebruik van gerenommeerde netwerk operators zoals KPN en VodafoneZiggo.

Wat voor soort internetverbinding past het beste bij uw organisatie? Dat bepalen we samen met u aan de hand van uw wensen en eisen. We adviseren u graag over zakelijke internetverbindingen die aan uw gebruiksvoorkeuren voldoen. De meest voorkomende zakelijke internetverbindingen zijn:

Zakelijk internet via glasvezel

Glasvezel is een internetverbinding die gebruikt maakt van dunne glasvezelkabels. Informatie wordt met de snelheid van het licht verstuurd, waardoor u gebruik maakt van razendsnel en betrouwbaar internet. Glasvezel is de meest toekomst vaste verbinding. Er zijn verschillende oplossingen ten opzichte van zakelijk internet via glasvezel, ook als u meerdere vestigingen veilig met elkaar in verbinding wilt brengen.

Zakelijk internet via xDSL

xDSL is een internetverbinding over een koperverbinding, die betrouwbaar en stabiel is. Veel organisaties maken gebruik van deze verbinding. Een nadeel van een koperverbinding in tegenstelling tot een glasverbinding is dat koper niet goed “geleid”. Hoe verder uw bedrijf van een wijkcentrale af zit, hoe slechter de verbinding wordt. Een xDSL wordt vaak ingezet als een back-up verbinding of als telefonieverbinding. Een xDSL verbinding is uitermate geschikt voor telefonie omdat de bandbreedte van een telefoongesprek niet veel hoeft te zijn maar wel stabiel moet zijn. Laat u door onze medewerkers adviseren over het gebruik van xDSL voor uw internet- of telefonieverbinding.

Zakelijk internet via Coax

Coax is al relatief “oude” techniek waar door VodafoneZiggo nieuw leven in is geblazen. Voorheen werd het vooral gebruikt om televisiesignaal mee te sturen. VodafoneZiggo heeft de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in het verbeteren van hun Coax-netwerk waardoor over een Coaxverbinding nu enorme snelheden te behalen zijn tegen relatief lage maandelijkse lasten. Een groot voordeel is dat Coax op veel plekken in Nederland beschikbaar is. Voor uw organisatie kan een Coax verbinding daarom zeer interessant zijn.

We geven u graag een persoonlijk advies over het soort internetverbinding dat het beste bij uw bedrijf past. Bel ons voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Stuur een mail info@rin.nl

Bel ons gerust 024 8 200 300